Aprilsnarr

Da er det på tide igjen med et nytt blogginnlegg. Det er stadig noe nytt vi kan fortelle om, stadig noen nye bilder å vise frem. Første dagen i april er det selvsagt tid for å spøke, selv om Paraguay ikke har denne tradisjonen den 1.april. Derfor må Jeremia og Samuel ta ut all den spøken som finnes til oss og til de som jobber sammen med oss… Aprilsnarr…!!

Barneevangelisering i Atyrá!

Lørdag 23 mars var vi med på å arrangere en event for barn, sammen med gode medarbeidere i Filadelfia Atyrá. Søndagsskolelærerne her hadde tidligere i år søkt om deltakelse i prosjektet Operation Christmas Child, drevet av den kristne organisasjonen Samatarians Purse fra USA.

I begynnelsen av mars deltok søndagsskolelærerne og flere frivillige i menigheten på et kurs som denne organisasjonen holdt, om barneevangelisering. Man ble trent i å forkynne evangeliet for barn og fikk tips til hvordan å lage en event for barn. Organisasjonen gir ut kasser til barn, donert av mange kristne i USA. I hver kasse er det bl.a. leker, tannbørste, bestikk, og et personlig kort fra giver.

Vi mottok deretter til sammen over 100 kasser for å kunne gi videre til barn som kom på eventen.

Menigheten i Atyrá avholdt 2 eventer samtidig; én i kirkens lokaler der barna på søndagsskolen inviterte sine venner, og den andre eventen ble holdt ca. 10 min utenfor byen, der man vanligvis har Obra Feliz, søndagsskolearbeid i den fattige bydelen av Atyrá.

Det var imponerende hvordan alle gode krefter i menigheten samlet seg for å arbeide sammen denne dagen. Vi bidro på eventen i menigheten, der venner av både Samuel og Jeremia møtte opp. Thomas var delaktig i lovsang med barna og Camilla med dans og lek. Lida som er hovedlærer på søndagsskolen her presenterte kort og konsist budskapet i evangeliet ved hjelp av store plakater, og en annen av lærerne inviterte barna til søndagsskolen ved hjelp av dukketeater. Eventen varte en times tid og det var tydelig at alt av program fenget barna. I tillegg til kassene, fikk barna også med seg en liten bok med tittelen Den beste gaven, der evangeliet ble presentert.

Til sammen kom det 60 barn i alderen 2-12 år, der ca. 45 av disse ikke går i menigheten fra før. 

Neste dag kom det 4 nye barn på søndagsskolen. Fra samme organisasjon har vi fått bøker til barna med 12 leksjoner for å gi grundigere undervisning om Gud og Jesus.

Prosjektet Todos contra el abuso infantil

26. mars var oppstartsdato for undervisning til barn i prosjektet for å forebygge seksuelt misbruk av barn. Det er flere skoler i Ypacaraí som har bedt om undervisning, og også noen menigheter, bl.a. søndagsskolen i Atyrá. Undervisningen er for barn i alderen 4-9 år og er fengende for barna da all undervisning formidles via klovn, dukke, skuespill og dans. Som nevnt i forrige blogginnlegg har Pinsemisjonens Barnehjelp bevilget støtte til trykking av bøker til prosjektet, og på slutten av undervisningen fikk barna hver sin bok.  Camilla hadde med seg Jeremia på jobb som hjelper denne dagen, og en stolt Jeremia bidro som statist i skuespillet og hjalp til med å dele ut bøker. Han blir med på undervisningen neste gang det blir også, i april, for nå har han lært seg dansen.

CHD og lederkurs

Thomas jobber på spreng med Centro Hagan Discípulos og forberedelsene til lederkursene som vil foregå i slutten av april og i mai. Det blir moro å se om vi klarer å utfordre nye til å være med å ta i et tak for å gjøre disipler i eget land. Dette blir spennende!

Inn mot avslutning

Vi føler dagene går fort og forbereder avslutning her og hjemkomst til Norge. Camilla har fått seg jobb som overlege på St. Olavs hospital fra 1. august, og barna er innskrevet på Dalgård skole. Vi prøver å utnytte fordelene med et varmt klima, bl.a. at ungene kan sykle uansett hvilken måned det er. Jeremia lærte seg nylig å sykle uten støttehjul. Han begynner å bli skikkelig flink!

Noen triste nyheter

I mars døde barnebarnet til hushjelpen vår. Hun ble bare 3 år. Det var begravelse og seremoni i kirka dagen etter. Før dette var det døgnåpen lysvake i kirka, og det rører å se solidariteten i samfunnet her – at de fleste fra nabolag, familie og menighet kom i kirka i timene etter dødsfallet for å vise sin støtte til familien. Det er også vanlig at de gir et pengebeløp til familien, for å hjelpe til med å dekke utgifter til begravelsen.

I slutten av mars døde også vår venn og tidligere misjonær i Paraguay Kjell Kvarstein. Han ble begravd i Norge 2. april. Vår medfølelse og tanker går til kona og barna.

Mars har vært en måned med flere dødsfall, og flere av våre venner her i Paraguay har kommet til oss med sorg fordi de har mistet en nær venn eller noen i familien. Vi har heldigvis håpet i troen, om at vi en dag skal se de andre som forlot denne verden med sin tro i behold og som i dag er hjemme hos Jesus.

Avslutningsvis ønsker vi å vise noen bilder i bildegalleriet under. Ett av bildene viser også hvordan den administrative-arbeidsdagen løses med noen puter i hengekøya ute i hagen. Det er jo høst her, og det betyr lavere temperaturer som er rett og slett sammenliknbart med norske sommerdager. Da er det litt fristende å ta regnskapet i hengekøya!

Vi ønsker dere alle en riktig god vår og en god påske!

Guds velsignelser!

Kommentarer