Oppdatering om språk

Det er på tide å oppdatere hvordan det går med språkopplæringen!

I hele oktober og november har vi hatt Jonathan Delgado som lærer to dager i uka, differensiert mellom Camilla og Thomas. Det har vært behov for å ha språkopplæringen skilt, ettersom Camilla snakker spansk mye bedre enn Thomas.
Jonathan har tatt utgangspunkt i en metode som han bruker på universitetet når han underviser engelsk for paraguayere. Det går ut på å snakke så mye som mulig, og ikke være så opptatt av grammatikk. Derimot mye korrigering for å få inn riktig uttale og hva som er vanlig av ord, fraser og setninger i forskjellige settinger.

Vi har hatt en utvikling på språket. Thomas merker veldig godt at han forstår mye mer enn før, men stotrer mye fortsatt når han skal svare eller respondere. Men ofte har Thomas tatt med seg ordboka, og likevel gått på butikken, lokale snekkeren (og vært i hagen mens snekkeren skjærer ut planker av et tre) eller på jernvarehandelen. Man lærer mye på «Learning by doing»-metoden også. Camilla har utviklet ordforrådet og er den som tar seg av pratingen når det trengs avansert spanskkunnskaper i kommunikasjonen.

Samuel har gått på den lokale paraguaynske skolen og lært mye spansk på den måten, men også ved å leke med andre barn. Dessuten har han lekt, spilt og brukt mobilapper med formål om å utvikle spanskkunnskapene. Jeremia er den som ikke trener, men hvor spanske gloser glir inn likevel. Han kan fargene og å telle på spansk.

Siden 1.desember har vi hatt sommerferie fra både spanskkurs og den lokale skolen for Samuel. Over nyttår må finne oss en ny lærer eller studere på egen hånd. Spansklæreren vår er nemlig i Norge noen måneder fremover! Så det må vi finne ut av!

Kommentarer