Vår i lufta

Hvordan Gud ser oss (fra kurset vårt om nådegaver)

Du verden som temperaturen svinger for tiden. Noen regntunge/fuktige dager og lavere temperaturer under 10 grader, og noen dager hvor temperaturen når nesten 30 grader i skyggen, men mange dager med kulde. 7-8 grader kjennes kjøligere ut her når det er høy fuktighet, vind, og like kaldt inne som ute. Ikke rart vi blir syke. Ja, for det har vi blitt. Mye forkjølelse ute og går for tiden. Heldigvis har vi superundertøy/ulltrøyer, luer og varme ytterjakker fra Norge.  Vi passer på å ta tran (som vi tok med fra Norge) i et forsøk på å styrke immunsforsvaret.

Men det er jo bare forkjølelser. I den siste tiden har vi blitt minnet på hvor annerledes ting er her i samfunnet vi bor i, og vi har kommet nærmere inn på den katolske kirke. Denne gang i form av en begravelse. Bare 29 år og mamma til en av Jeremias venner, etterlot hun seg to barn og en ektemann som slettes ikke var vandt til å være hjemme med barna – men stort sett reiste til Chaco for å jobbe (vi snakker om 1-3 dagsreiser i reiselengde). Vi ber mye for denne familien, og håper de skal klare seg videre.

Camilla er i full sving på samtalesenter i Atyrá, og det er mange som nå kommer for å ha en samtale med henne som psykiater eller med psykologen som jobber sammen med Camilla på samtalesenteret her. Psykologen er en av lederne i Filadelfia Atyrá. De opplever stadig at samtalesenteret er en døråpner for evangeliet til de som kommer. Camilla er også i gang med samtalesenter i Ypacarai også, hvor hun også har vært på radio for å fortelle om tilbudet til andre i byen. Det er ikke godt besøkt ennå, men regner med at det vil ta seg opp ettersom det blir mer kjent blant folk. Fantastisk hva Gud kan ha av planer for oss, om vi bare er villig til å lytte til Hans stemme.

En likhet mellom Paraguay og Norge i juli/august er at «alt står på vent». I Norge pga fellesferien, her pga kulda. Kun et fåtall møter opp på skole, arrangementer eller møter i kirka når det er kaldt.  Vi har derfor ikke kommet igang med kurs vedrørende nådegaver i de forskjellige menighetene som venter på besøk. Men på søndag starter vi opp med kurs igjen, denne gang i menigheten i Ypacarai. Vi gleder oss til å komme igang igjen, ettersom vi har sett hva kursene kan bety for folk og for menighetene. Vi ber om at lederne skal tørre å slippe til kursdeltakerne slik at de kan vokse mens de bruker sine nådegaver til ære for Guds rike.

Det går veldig bra med både Samuel og Jeremia på skolene, hvor de har venner, får snakket mye spansk, dessuten lært nye ting (vedrørende språk, matte eller andre tema fra Paraguay) og lekt masse hver dag. Jeremia klarer seg fint alene på sin skole nå, hvor han tidligere alltid hadde med seg en norsktalende voksen (som regel volontøren vår). Det er godt for han å se at han blir større og kan mestre ting alene. Vi ber om at språket hans skal bli enda bedre, så han slipper unødvendige misforståelser/bli misforstått.

Søndag 19.august feiret vi «Día de los niños» (barnas dag) i hagen vår. Dette er en dag som årlig markeres rundt 16.august i Paraguay for å minnes at over 3000 mindreårige mistet livet i krigen Paraguay hadde mot Argentina, Brasil og Uruguay i 1869. Søndagsskolebarna hadde invitert med seg en venn hver utenfor kirka. Vi hadde poster med ulike leker, godteposer, kake og ikke minst andakt for barna. Det kom 13 barn utenfor kirka og de har fått invitasjon til å bli med på søndagsskolen fremover. Til sammen var det 36 barn i alderen 2-12 år og både store og små hadde det gøy. Se film fra dagen her! Camilla er hver søndag på søndagsskolen som lærer for de minste, men det egentlige målet er at ungdommene som hjelper til på søndagsskolen skal lære, prøve seg selv og etter hvert overta rollen som søndagsskolelærere. Denne barnas dag («Día de los niños») ble en stor mulighet for ungdommene i menigheten i Atyrá, hvor de viste at de virkelig kan å lage til en fest-/evangeliseringsdag for barn både for barna som normalt går på søndagsskolen og barn som ble invitert med inn utenfra kirken. Vi har tro på at gjennom vår misjonstjeneste kan modellere nye ledere, som kan ta fatt på evangeliseringen/menighetsarbeidet uten oss.

Vi ønsker dere hjemme i Norge en god høst med oppstart igjen på jobb, skole, barnehage og eventuelle nye prosjekter/evangelisering fremover der hvor dere er representert i bygd og by! Vær med og be om at det samme skal skje her i Paraguay! Ha en god høst!

Kommentarer