Våre møter med indianerne

Vi tenkte nok at vi kom til å møte indianerne gjennom våre misjonsprosjekt mer enn det har blitt. Først og fremst har vi tatt turene til Ache-stammen som bor i Kue Tuvy reservatet, ikke langt fra Curuguaty. Der har vi vært flere ganger med studenter fra Gå ut senteret, og med andre besøkende til Paraguay fra Norge. Nordmenn blir alltid fascinert av indianerne og deres historie.

Vi har også tatt turen til Paso Cadena for å være med på jubileumsfesten for oppstart av norsk pinsemisjon der. Det var stort sett indianerne selv, Filadelfia Indigena og familien Skretting som stod for arrangementet.

Vårt siste møte med indianerne var i Bolivia, hvor vi var en tur i februar 2019. Bolivia som består av ca 80 % av indianere, har en helt annen kultur, språk (foruten spansk da) og væremåte enn hva vi opplever i Paraguay. Likevel var det moro og lærerikt og oppleve den kulturen også, som vi tar med oss i de siste månedene med misjonsarbeid i Paraguay.

Et av kursene vi har holdt i flere av kirkene i Filadelfia (420), er nå overgitt til nasjonale kursinstruktører. De vil videreføre kursene, og det er planer om å gi dette kurset også til indianerne – ved å kurse bibelskolestudentene i Curuguaty (det vil si bibelskoleavdelingen for indianerne i Paraguay).

Kommentarer