Snart sommer i Paraguay

Våre nye studenter på plass i Atyrá...

Våren er på vei til å gå over til sommer her i Atyrá. Vårstormene er sjeldnere, det går lenger og lenger mellom hver gang det regner og det fører også med seg at strømmen ikke er like ofte borte som i oktober. Men det betyr også varmere, varmere og varmere. Nå er temperaturen ofte over 30 grader, og når det av og til er veldig fuktig luft – kjennes det veldig godt på kroppen og ikke minst hodet!

Vi var nylig på besøk i et av fengslene i Paraguay. Vi var ikke helt forberedt på hva som ventet oss, annet enn at vi visste at de innsatte bor svært trangt og at det er liten tilgang på hygieniske artikler. Vi hadde derfor med tannkrem, såper og tannbørster. Pastor Rosalino og Pastor Inocencia tok oss med til en avdeling der Pastor Inocencia i lengre tid jevnlig har besøkt de innsatte. I dag er flertallet av dem som soner der kristne. Vi hadde ikke forventet å bli oppmuntret av besøk i fengselet, men det ble vi virkelig! Det er fantastisk å se og høre hvordan Gud har jobbet med hjertene til de som soner der, og den forandringen mange har gått gjennom. Vi deltok på gudstjeneste i fengselet. Vår misjonsaspirant Marisel delte et budskap om tilgivelse, og Thomas sang. De innsatte virket oppriktig interessert i å høre Guds ord og det gjorde inntrykk på oss at de var så tørste etter mer av Gud.

Vi har mottatt et nytt team fra Gå ut senteret. De ankom sent på kvelden 29.10. De er et lite team bestående av 3 hyggelige jenter; Aina, Therese og Karoline. De er nå godt i gang med spansk-kurs og begynner å bli kjent med oss, byen og menigheten her. Paraguayerne gjør et stort poeng av at de alle har navn som er kjent for dem og som er lette å uttale, i motsetning til andre nordmenn som har vært her før dem. Følg med på hva studentene selv skriver om å være her i Paraguay: www.gus.no

For Samuel har det vært eksamenstid på skolen. Han har hatt eksamen i 5 ulike fag og har gjennomført med beundringsverdig ro. November er ikke bare eksamenstid, men også avslutning på skoleåret, og det har derfor vært flere sosiale arrangement/seremonier på skolen både på dagtid og kveldstid for både Samuel og Jeremia. Samuels klasse øver til danseforestilling akkurat i disse dager.

Som mange av dere sikkert har erfart som huseiere i Norge, dukker det stadig opp ting som må fikses der man bor, og misjonsstasjonen er intet unntak. Bygningene her er fra 70-tallet, og selv om store deler av bygningsmassen er pusset opp, er det snart 10 år siden man begynte å renovere. Det er ting som må fikses pga tidligere dårlig arbeid, ting som må fikses pga slitasje, og ting som må fikses etter uvær eller skadedyr (som at tornado blåser av taksteiner slik at det lekker vann inn i store mengder når det regner, eller at pungrotte gnager av strømforsyningskabel). Heldigvis har vi en god «vaktmester» (Matias) til å hjelpe oss med det meste, eller som setter oss i kontakt med andre fagfolk som kan hjelpe oss.

For tiden bor det derfor følgende personer på misjonsstasjonen GMC:
Familien Bølum Kjørstad; Jeremia, Samuel, Camilla og Thomas
Volontør: Sanan
Misjonsaspirant: Marisel (som nylig valgte å utsette hjemreise til midten av mars 2018)
3 studenter: Aina, Karoline og Therese
For tiden jobber følgende personer i tillegg på misjonsstasjonen GMC:
Kjøkkenansvarlig: Mari
Vaktmester: Matias

Se bildegalleriet med våre nyeste bilder:

Kommentarer