Sommernyheter = vinternyheter

Foran Brudesløret i Rondane...

Imens dere i Norge har det varmt og godt og sommerferie, kom vi tilbake til vinter i Paraguay (21.juni er den offisielle første dagen for vinter her). Men når vi nå skriver vinter, betyr det likevel enkelte dager med varme. Våre første dager her har innbefattet deilig temperatur (rundt 25 grader) utpå dagen, men en god del kaldere inne – spesielt på natta. Juli har svingt litt, med både kaldere dager (rundt 15 grader) og varmere dager (rundt 30 grader), men temperaturen i juli kan av og til gå helt ned til 0 grader. Så vi har ikke ryddet fjellklærne våre etter Norgesturen helt bort ennå.

I Norge fikk vi vært en tur i Oslo/Lørenskog og Trondheim for å besøke familie, venner og menigheten vår Betel. I Rondane fikk vi vekslet mellom varme dager og kaldere dager, dessuten fikk vi møte på snø. Det er deilig for oss som bare opplever Paraguay-vinter, ikke særlig til snø der. I Rondane var vi på tur hver dag, og det er ekstra godt for kropp og sjel med norsk fjellnatur. Vi var også en tur innom Bergen og besøkte vår støttemenighet der. Flott helg sammen med pastorparet Linda og Benjamin Jensen, og Bergen (tidligere studentbyen til Camilla) viste seg frem med solskinn! Da er utsikten fra Fløien og ellers hele Bergen vakker som bare det. To viktige begivenheter fikk vi med oss; pappaen til Thomas sin 60 årsdag og bryllupet til Camilla sin bror. Veldig takknemlig for at vi kunne få være med på begge selskapene.

Ikke så lenge etter at vi kom tilbake til Paraguay, fikk vi besøk av Christoffer (bror til Camilla) og Birthe som la bryllupsreisen sin til Sør-Amerika. Først dro de til Peru og Machupichu, deretter en tur hos oss i Paraguay og før de dro tilbake til Norge var de også en tur innom Rio de Janeiro i Brasil. De fikk med andre ord med seg ganske forskjellige sider av den latinske og indianer kulturen her i Sør-Amerika. Vi hadde noen flott dager sammen. Blant annet brukte vi anledningen til å stikke innom en zoologisk hage som heter Casa Vibora i nabobyen. Der bor det mange slanger, krokodiller, iguaner, skilpadder, papegøyer og svære hunder. Se bildene…

Den 12.juli måtte vi også si hadet til vår 3.volontør Sanan, som er den volontøren som har vært her lengst sammen med oss. Vi syntes det naturligvis var trist, og vi ser at barna synes det er tungt hver gang de må si hadet til noen som de har knyttet seg til mens de har vært i Paraguay sammen med oss. Sanan som har hatt mest ansvar for å være sammen med Jeremia, men også lærer for Samuel, har betydd mye for oss. Uten henne har vi ikke kunnet arbeidet som misjonærer. Men som vi sier til mange av de som reiser fra Paraguay tilbake til Norge, det sier vi også til deg Sanan: På gjensyn! Tusen takk for alt du har gjort for oss, og det du har betydd for oss og barna våre!

I skrivende stund er det vinterferie her, og vi har stort sett vært sammen med ulike vennefamilier fra forskjellige menigheter her i Paraguay. Barna har fri fra skolen, og samtidig har vi blitt velsignet med en ny barnepike (fra menigheten i Atyrá) som prøver ut hvordan det er å passe barna våre. Selv om det er litt språkutfordringer noen ganger, spesielt for Jeremia, ser det ut til å gå veldig bra.

Nylig fikk vi planlagt litt sammen med presidenten for pinsebevegelsen om videre utvidelser av Samtalesenteret som Camilla driver og i hvilke memigheter Thomas skal holde kurs i nådegaver fremover. Vi vet at det ligger flere bestillinger fra ulike menigheter både nært og fjernt i Paraguay. Det blir derfor spennende og ta fatt på vårt tredje år her i Paraguay denne sommeren (No) / vinteren (Py) – alt ettersom hvilke årstidsbriller man har på seg…

Kommentarer