Nyheter fra Paraguay

Diplom-utdeling i Atyrá

Endelig er høsten her, og som det står «Høsten er alt moden…» er det i dobbel forstand her i Paraguay. Temperaturen endrer seg nå, hvor vi har dager med langt lavere temperaturer sammenliknet med sommerukene bak oss i januar og februar hvor det fint kunne være rundt 40 grader. Til forskjell er temperaturen rundt 25 grader, hvor vi faktisk bruker jakke og bukse på morgenen. Når det er «bare» 20 grader på morgenen nå, fryser vi litt. Men det er faktisk deilig å kle på seg litt, og samtidig slippe å være klam hele dagen lang. Så er jo høsten også moden på andre måter, for det skjer ting i menighetene. Vi har så langt vært involvert i 3 menigheter på nyåret i form av kursing om nådegaver, og vi kan allerede se noen frukter fra dette arbeidet. I begynnelsen av mai står menigheten i Pedro Juan Caballero for tur.

Februar var en travel måned for oss, med mye besøk fra Norge:
Først kom 2 ettåringer fra Gå ut senteret, de var her en uke for å besøke teamet fra Gå ut senteret og se deres praksis på Hogar Norma og på dagsenteret i Pedro Juan Caballero. Like etterpå kom Torbjørn Tande, regionssekretær for Latin Amerika i Pinsemisjonen, på besøk. Han reiste mye rundt sammen med Rosalino, president i Filadelfia 420, og besøkte ulike menigheter. Samtidig med han var et ektepar fra Hamar, Elisabeth og Ronald Haagensen, på besøk i Paraguay. De har misjonsinteresse for Paraguay og har vært her flere ganger tidligere. De reiste mye rundt og så på ulike misjonsarbeid og var også en kort tur innom oss i Atyrá. Til sist kom Thomas sin mor, stefar og søster til stefar på besøk noen dager. Det ble dager med mye familiekos og bursdagsfeiring av Samuel.

Studentene og misjonsaspiranten dro hjem i midten av mars. Det ble noe stille etter at de dro, men livet her går videre og misjonsarbeidet går videre uten misjonsaspiranten som tolk. Se egne blogginnlegg fra studentene og en siste hilsen fra misjonsaspiranten Marisel.

I påska hadde vi fokus på å kose oss som familie. Det ble mye kos, selv om vi fulgte den paraguyanske påska hvor det skole/jobb til og med onsdag i påskeuka. Selv om barna er godt kjent med påskebudskapet, er det godt å minnes og ha tid til å prate om hvorfor det er så viktig med at Jesus faktisk døde for alle mennesker og stod opp igjen med en seier for evigheten.

I slutten av mai og nesten hele juni er vi en tur i Norge. Denne gangen reiser vi ikke like mye rundt og besøker alle våre støttemenigheter. Faktisk blir det bare til de menighetene vi allerede har avtalt med, og håper på forståelse for dette. Turen til Norge denne gangen blir mest ferie, hvor vi også skal feire 60 årsdag til faren til Thomas og feire bryllup fordi broren til Camilla skal gifte seg. Men en misjonær tar nok kanskje aldri helt ferie, og litt fokus på misjon blir det jo derfor også i løpet av oppholdet.

Til sist i dette blogginnlegget vil vi nevne at vår misjonstjeneste har endret seg en god del de siste månedene, noe som også vil sette preg på vår fremtidige misjonstjeneste i Paraguay. Mer om dette står skrevet på «Om oss»-siden, eller trykk her!

Dere får ha en god vår/forsommer i Norge! På gjensyn og Guds velsignelse…

Kommentarer