Godt nytt år med muligheter

Vi håper alle har hatt en god jul og at vi alle klarer å være takknemlige for et nytt år med nye muligheter. Vi er veldig takknemlige for hva Gud har gjort i året som var. Tankene våre nå rettes mer mot hvordan vi skal avslutte vår misjonstjeneste, hvordan ivareta prosjektene som er startet og eventuelt hva nytt må til for at det hele skal gå sin gang. Gud er i ferd med å åpne nye dører for oss, og vi er inne i en spennende tid – samtidig som vi forbereder vår hjemreise i slutten av juni 2019.
Her kommer nyheter og rapporter fra mange hendelser i den siste tid.

Therese og Anne Elisabeth fra Norge kom for å jobbe frivillig på Hogar Norma (Ypacarai) og leide seg inn på internatet hos oss fra midten av oktober til midten av des. Therese var student fra Gå ut senteret forrige skoleår.

De nye studentene fra Gå ut senteret var også en snarvisitt innom internatet i november før de reiste til Pedro Juan Caballero. Det var et hyggelig team bestående av 4 jenter som vi har blitt litt kjent med, og som vi ønsker lykke til med sin praksis her i Paraguay.
Denne gangen er det Morgan Førland som er deres mentor og praksiskoordinator. Han fikk tatt turen hit i november/desember både for å være sammen med teamet fra Gå ut senteret, men også for å være tolk for vår pastor Frank Erlandsen på predikantkonferansen i desember. Det var hyggelig å møte på Morgan igjen i Paraguay. Vi traff han her også i 2010 da vi var her for å kjenne på kallet, og hadde en god samtale med han da om misjonskall.

Frank Erlandsen, vår pastor i vår utsender- og hjemmemenighet Betel Trondheim, var her i Paraguay i 10 dager fra slutten av november og i begynnelsen av desember. Han fikk deltatt på mange arrangementer og gudstjenester mens han var her.
Først var han med oss på den seremonielle avslutningen av bibelskoleavdelingen i Caacupe. Der fikk vi også gitt diplomer til alle studentene som fullførte kurset til å bli kursinstruktører for det kurset vi har holdt rundt omkring i landet dette året; nådegaver, personlig stil og hjertesak. Det mangler fortsatt mange menigheter og dattermenigheter som ennå ikke har hatt kurset. Det planlegges derfor at bibelskolestudentene nå tar kurset videre, og vi kan konsentrere oss om andre oppgaver den siste tiden.
Frank fikk også vært med på 50 års jubileet til Hogar Norma som barnehjem, i dag fortsatt fungerende som hjem for fysisk og psykisk utviklingshemmede. Morgan var også med på dette arrangementet som ble både en flott fest med mange hyggelige minner, men også noe tung stund siden Lars Førland (far til Morgan) nylig gikk bort. Lars var en av de som startet barnehjemmet i 1968 og under jubileet var det mange som hedret han og hans misjonstjeneste med familien.
Mens Frank var her dro vi på turer både til Centro Familiar Adoración (den største pinsemenigheten her i Paraguay med sitteplasser til 12000), til fengselet for å feire gudstjeneste sammen med de innsatte som stadig blir flere og flere kristne i fengselsmenigheten, en tur til Ache-indianerne utenfor Curuguaty og Frank fikk dessuten forkynt Guds ord både i Tobati og i Ypacarai.

Høydepunktet mens Frank var her i Paraguay med oss, var predikantkonferansen som vi sammen med Rosalino (generalsekretæren for Filadelfia nasjonalt) og et annet pastorpar arrangerte i Ypacarai med tema «lederskap». Frank var hovedtaler, men vi hadde også innslag med paneldebatt og gruppeoppgaver som er noe nytt for de fleste her i Paraguay. Menighetslederne var i fyr og flamme etter konferansen, og var tydelig berørt av Den Hellige Ånd under konferansen. Mange satte stor pris på Frank sin energiske undervisning og forkynnelse i løpet av de to dagene. Vi også var stolte og følte oss velsignet etter besøket av Frank fra vår menighet Betel Trondheim.

Midt oppi alt som skjedde av konferanser og besøk hadde Thomas sine eksamener i Spansk (nettstudium ved Universitetet i Sørøst Norge), noe som gikk noenlunde bra og er i skrivende stund avsluttet… (heldigvis)…

Camilla har hatt mye å gjøre ved samtalesenterne (i Ypacarai og Atyrá), og også litt med prosjektet Todos contra el abuso infantil, som beskrevet i forrige blogginnlegg.

Nå er det sommerferie her i Paraguay, og både skolene og søndagsskolen har hatt sine avslutninger helt fra slutten av november helt opp til lillejulaften. Se bilder!

På julaften hadde vi besøk av en vennefamilie (pastorparet i Cordillerita, hvor vi hadde det første kurset vårt om nådegavene). Det var veldig koselig, med fokus på mat, pepperkaker, juleevangeliet og fyrverkeri. Det er rart å tenke på at det var vår siste julaften her i Paraguay.
Det er så varmt for tiden, at barna bader nesten hele dagen lang i plaskebassenget i hagen.

Da gjenstår det å ønske alle våre lesere et riktig godt nytt år og Guds store velsignelse for det nye som kommer! Vi takker stadig Gud for at Han har sendt oss trofaste støttespillere som hjelper oss både med penger og i forbønn, og ber for at dere alle blir velsignet rikelig tilbake.

Det kommer flere bilder etter hvert…

Kommentarer